Рішення АПВУ
Рішення РПВУ

Рішення РПВУ № 54 від 21.02.2023

Р І Ш Е Н Н Я № 54

Ради приватних виконавців України


21 лютого 2023 року
м. Київ

Проведено засідання Ради приватних виконавців України (далі – РПВУ), скликане Головою РПВУ та організоване у відповідності до Закону України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та п. 6.15 Статуту АПВУ.
У засіданні взяли участь 18 членів РПВУ, а також додатково запрошені національні експерти Проекту ЄС «Право-Justice» Жаронкіна І. і Михайлюк О., Голова Секретаріату Коломойцев К.В., менеджер з адміністративної діяльності Секретаріату Колісник Д.В

За порядком денним Рада приватних виконавців України прийняла такі рішення:


1. Розглянувши і обговоривши проект Концепції підвищення кваліфікації приватним виконавцем, розроблений Секретаріатом РПВУ, враховуючи передбачену проектом Закону України № 5660 «Про примусове виконання рішень» передачу повноважень щодо підвищення кваліфікації органам самоврядування приватних виконавців, вирішила схвалити Концепцію підвищення кваліфікації приватним виконавцем.

2. Розглянувши і обговоривши питання автоматизації системи підвищення кваліфікації, передбаченої Концепцією підвищення кваліфікації приватним виконавцем, взявши до уваги позицію Проекту ЄС «Право-Justice» щодо підтримки АПВУ в реалізації даного проекту, вирішила залучити грант Європейського Союзу, врахувати отримані кошти в кошторисі АПВУ на 2023 рік, спрямувавши їх на розробку і впровадження онлайн-системи підвищення кваліфікації приватним виконавцем.

3. Розглянувши відомості, надані Секретаріатом РПВУ, про приватних виконавців, які не мають доступу до Автоматизованої системи виконавчого провадження, та які не вжили заходів щодо свого заміщення, заслухавши позицію Голови РПВУ Чепурного В.М. щодо необхідності забезпечення доступу сторін виконавчого провадження до виконання рішення суду, думки інших членів РПВУ, враховуючи вимоги статті 42 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» щодо порядку зупинення діяльності приватного виконавця на пункту 2 частини першої цієї статті у разі, якщо після спливу 10-денного строку тимчасової відсутності приватний виконавець не повідомив про свою відсутність, керуючись підпунктом 12 пункту 6.12 Статуту АПВУ, вирішила доручити радам приватних виконавців регіонів здійснити перевірку фактів тимчасової відсутності приватних виконавців, яка триває більше 10 днів, та уразі підтвердження таких фактів вжити заходів у порядку, передбаченому законом, щодо ініціювання питання про зупинення діяльності таких приватних виконавців і вирішення питання про їхнє заміщення:
приватний виконавець виконавчого округу Волинської області Поха В.А.
приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Чубарев О.О.
приватні виконавці виконавчого округу міста Києва Віскунов О.В., Журид С.М., Чижик А.П., Юрченко В.Ю.,
приватний виконавець виконавчого округу Львівської області Зорена П.І.,
приватний виконавець виконавчого округу Миколаївської області Куліченко Д.О.,
приватний виконавець виконавчого округу Одеської області Кубрак К.В.
приватний виконавець виконавчого округу Сумської області Слесарєва О.В.
приватні виконавці виконавчого округу Харківської області Підгірний О.С., Попляк В.В., Родін Г.В., Семендяєв О.В., Шиндель В.А.

4. Розглянувши заяви приватних виконавців, подані до РПВУ, враховуючи тривалу відсутність доступу до АСВП у приватних виконавців, офіс яких розташований (був розташований) у районі проведення бойових дій і на тимчасово окупованих російською федерацією територіях, а також враховуючи законодавчу заборону на відкриття виконавчих проваджень і заборону вжиття заходів примусового виконання рішень на таких територіях, з огляду на рішення РПВУ № 49 від 30.11.2022, яким встановлений порядок звільнення чи відстрочки від сплати членських внесків, вирішила звільнити від сплати членського внеску за перше півріччя 2023 року приватних виконавців виконавчого округу Харківської області Попляка В.В. і Хаблова В.М.; а також надати відстрочку щодо сплати членського внеску за перше півріччя 2023 року до 31 березня 2023 року приватному виконавцю виконавчого округу Волинської області Посі В.А.

Голова РПВУ
В.М. ЧЕПУРНИЙ