Рішення АПВУ
Рішення РПВУ

Рішення РПВУ № 32 від 21.01.2021

          Проведено засідання Ради приватних виконавців України, скликане Головою Ради приватних виконавців України та організоване у відповідності до Закону України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та п. 6.15 Статуту АПВУ.
          У засіданні взяли участь 22 члени РПВУ.

          Присутні:
Чепурний Віталій Миколайович – Голова РПВУ, Виконавчий округ міста Києва
Телявський Анатолій Миколайович – заступник Голови РПВУ, Виконавчий округ міста Києва
Сивокозов Олександр Миколайович – заступник Голови РПВУ, Виконавчий округ Дніпропетровської області
Пиць Андрій Андрійович – секретар РПВУ, Виконавчий округ Львівської області
Банадига Володимир Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Хмельницької області
Баришніков Артем Дмитрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Миколаївської області
Витвицький Володимир Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Івано-Франківської області
Вольф Олександр Леонідович – Голова РПВР, Виконавчий округ Житомирської області
Говоров Павло Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Київської області
Гречин Наталія Володимирівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Полтавської області
Закорко Вадим Вікторович – Голова РПВР, Виконавчий округ Сумської області
Золотарьова Тетяна Валентинівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Кіровоградської області
Клехо Анатолій Євгенович – Голова РПВР, Виконавчий округ Волинської області
Кондратюк Руслан Вікторович – Голова РПВР, Виконавчий округ Тернопільської області
Лисенко Юрій Олександрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Дніпропетровської області
Лукеча Олександр Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Закарпатської області
Олійник Олег Іванович – Голова РПВР, Виконавчий округ Донецької області
Палігін Олександр Петрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Чернігівської області
Парфьонов Георгій Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Одеської області
Поляков Олексій Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Вінницької області
Семендяєв Олександр Сергійович – Голова РПВР, Виконавчий округ Харківської області
Чупис Тетяна Петрівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Черкаської області

За порядком денним прийнято наступні рішення:


          1. За пропозицією голови РПВР Вінницької області Полякова О.В. до порядку денного засідання РПВУ включено питання про припинення повноважень Ради приватних виконавців регіону Рівненської області у зв’язку з недостатньої кількістю приватних виконавців у відповідному регіоні.
          За результатами обговорення членами РПВУ прийнято рішення припинити повноваження Ради приватних виконавців регіону Рівненської області.
          Результати голосування: «за» – 15, «проти» – 7, «утрималися» – 0.

          2. Про узгодження проєкту наказу Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, Державної казначейської служби України та банків у процесі передачі платіжних вимог в електронній формі».
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено проєкт Порядку інформаційної взаємодії органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, Державної казначейської служби України та банків у процесі передачі платіжних вимог в електронній формі, надісланий на узгодження Міністерством юстиції України.
          За результатами обговорення прийнято рішення визнати запропонований проєкт Порядку таким, що не відповідає заявленій у ньому меті – запровадженню автоматизованого арешту та списання коштів боржника, а також направити до Міністерства юстиції пропозиції АПВУ щодо суттєвого вдосконалення змісту зазначеного проєкту Порядку.
          Рішення прийнято одноголосно.

          3. Розгляд поведінки приватного виконавця Солонька М.М. на предмет дотримання ним Кодексу професійної етики під час здійснення виконавчих дій 22.12.2020 р.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено поведінку приватного виконавця Солонька М.М. на предмет дотримання ним Кодексу професійної етики під час здійснення виконавчих дій 22.12.2020 р.
          За результатами обговорення та з урахуванням висновку Комітету з етики і пояснень Солонька М.М. було прийнято рішення визнати його дії такими, що не порушують норми Кодексу професійної етики.
          З метою запобігання виникнення при здійсненні виконавчих дій аналогічних ситуацій, які можуть негативно вплинути на професійну репутацію приватного виконавця та всієї спільноти, членами РПВУ прийнято рішення доручити Комітету з етики АПВУ розробити рекомендації щодо мінімізації приватними виконавцями подібних недоліків в організації примусового виконання рішень, а також напрацювати проєкт змін до Кодексу професійної етики приватних виконавців на основі вказаних рекомендацій.
          Рішення прийнято одноголосно.

          4. Розгляд заяви від 14.01.2021 р. Парфьонова М. М. про проходження стажування.
          Членами РПВУ розглянуто заяву Парфьонова М. М. про проходження стажування та за результатами обговорення прийнято рішення направити його на стажування до приватного виконавця виконавчого округу Херсонської області Манікіна Д.С.
          Рішення прийнято одноголосно.

          5. Про оплату праці Дисциплінарних уповноважених щодо представництва інтересів АПВУ на засіданнях Дисциплінарної комісії приватних виконавців.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо оплати праці Дисциплінарних уповноважених за підготовку висновків щодо наявності/відсутності дисциплінарного проступку у діях приватних виконавців.
          За результатами обговорення прийнято рішення встановити оплату за підготовку одного висновку у розмірі 3 тисяч грн. з урахуванням відповідного оподаткування.
Рішення прийнято одноголосно.

          6. Про затвердження Комунікаційної стратегії АПВУ.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо необхідності ведення цілеспрямованої та системної комунікаційної діяльності Асоціацією.
          За результатами обговорення прийнято рішення розробити відповідну Комунікаційну стратегію АПВУ.
          Рішення прийнято одноголосно.

          7. Інше.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо розслідування зловмисного підпалу 07.09.2020 р. офісу приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Ляпіна Д.В.
          За результатами обговорення прийнято рішення на постійній основі отримувати інформацію про хід розслідування зазначеного злочину органами Національної поліції.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо збору на постійній основі та аналізу інформації про результати діяльності Дисциплінарної та Кваліфікаційної комісій приватних виконавців.
          За результатами обговорення прийнято рішення доручити голові Секретаріату РПВУ Коліснику Д.В. забезпечити на постійній основі збір та аналіз інформації про результати діяльності Дисциплінарної та Кваліфікаційної комісій приватних виконавців.
          Рішення прийнято одноголосно.