Рішення АПВУ
Рішення РПВУ

Рішення РПВУ № 31 від 16.12.2020


          Проведено засідання Ради приватних виконавців України, скликане Головою Ради приватних виконавців України та організоване у відповідності до Закону України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та п. 6.15 Статуту АПВУ.
          У засіданні взяли участь 23 члени РПВУ.

          Присутні:
Чепурний Віталій Миколайович – Голова РПВУ, Виконавчий округ міста Києва
Телявський Анатолій Миколайович – заступник Голови РПВУ, Виконавчий округ міста Києва
Сивокозов Олександр Миколайович – заступник Голови РПВУ, Виконавчий округ Дніпропетровської області
Пиць Андрій Андрійович – секретар РПВУ, Виконавчий округ Львівської області
Банадига Володимир Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Хмельницької області
Баришніков Артем Дмитрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Миколаївської області
Витвицький Володимир Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Івано-Франківської області
Вольф Олександр Леонідович – Голова РПВР, Виконавчий округ Житомирської області
Говоров Павло Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Київської області
Закорко Вадим Вікторович – Голова РПВР, Виконавчий округ Сумської області
Золотарьова Тетяна Валентинівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Кіровоградської області
Клехо Анатолій Євгенович – Голова РПВР, Виконавчий округ Волинської області
Коломієць Віталій Кирилович – Голова РПВР, Виконавчий округ Чернівецької області
Кондратюк Руслан Вікторович – Голова РПВР, Виконавчий округ Тернопільської області
Лисенко Юрій Олександрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Дніпропетровської області
Лукеча Олександр Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Закарпатської області
Олійник Олег Іванович – Голова РПВР, Виконавчий округ Донецької області
Сідоренко Сергій Петрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Рівненської області
Парфьонов Георгій Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Одеської області
Поляков Олексій Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Вінницької області
Проценко Дмитро Юрійович – Голова РПВР, Виконавчий округ Запорізької області
Семендяєв Олександр Сергійович – Голова РПВР, Виконавчий округ Харківської області
Чупис Тетяна Петрівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Черкаської області

За порядком денним прийнято наступні рішення:


          1. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про призначення тимчасового приватного виконавця для здійснення заходів щодо припинення діяльності приватного виконавця Рівненської області Домецького О.І.
          За результатами обговорення та за пропозицією Голови РПВУ Чепурного В.М. прийнято рішення призначити тимчасовим приватним виконавцем для здійснення заходів щодо припинення діяльності Домецького О.І. приватного виконавця Рівненської області Ярмошевич Н.О.
          Рішення прийнято одноголосно.

          2. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про затвердження Положень про Раду приватних виконавців регіону Вінницької та Рівненської областей.
          За результатами обговорення прийнято рішення затвердити Положення про Раду приватних виконавців регіону Вінницької області.
          Рішення прийнято одноголосно.
          За результатами обговорення рішення про затвердження Положення про Раду приватних виконавців регіону Рівненської області не прийнято.
          Результати голосування: «за» – 7, «проти» – 11, «утрималися» – 5.

          3. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про внесення змін до Положень про РПВ регіону міста Києва та Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей.
          За результатами обговорення прийнято рішення перенести розгляд даного питання на наступне засідання РПВУ у зв’язку з необхідністю доопрацювати проект змін до Положення.
          Рішення прийнято одноголосно.

          4. Розгляд скарг на дії або бездіяльність приватних виконавців.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 02.09.2020 адвоката Зоріна О.В. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Байрамова Талята Рафатовича вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчих проваджень № 62571849 і № 62571153 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 16.10.2020 Білаша В.М. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу Харківської області Близнюкова Юрія Володимировича вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 61492255 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 18.09.2020 директора ТОВ «Агрофірма Престиж» Богдановича А.В. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Гненним Дмитром Анатолійовичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 63067589 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 21.10.2020 Ватаха М.О. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу Київської області Говоровим Павлом Володимировичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 57329818 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 17.09.2020 Палієнко Л.В. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу Київської області Говоровим Павлом Володимировичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 56803164 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 19.08.2020 Волоха О.М. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 62758734 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 29.09.2020 адвоката Остапенка К.І. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 62419030 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 04.08.2020 Мерзликіної І.П. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 61285904 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 23.07.2020 Кривунди Ю.Б. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 61794146 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 22.06.2020 Григорчук І.В. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу Одеської області Качуркою В’ячеславом Вікторовичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 61871110. РПВУ не знайшла підстав для задоволення скарги та було прийнято рішення відмовити в задоволенні скарги.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 22.10.2020 Орленка В.І. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксаною Анатоліївною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 59979121. РПВУ не знайшла підстав для задоволення скарги та було прийнято рішення відмовити в задоволенні скарги.
          Результати голосування: «22» – 7, «проти» – 0, «утрималися» – 1.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 26.08.2020 Гірського В.М. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксаною Анатоліївною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 62668698 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 28.09.2020 Стеблянко О.Д. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксаною Анатоліївною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 62409554 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 19.10.2020 Бессарабова Є.В. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Лановенко Людмилою Олегівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 61340057 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 13.08.2020 Лутаєва О.В. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Маляром Яном Анатолійовичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 60005068 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 30.07.2020 адвоката Аніщенко К.М. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Павелків Тетяною Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 62376665 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 15.09.2020 Степаниці М.С. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Табінським Олегом Володимировичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 6269836 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 31.08.2020 директора ТОВ «Синхрофазотрон V» Марченка Д.В. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу Дніпропетровської області Шевцовим Ігорем Вікторовичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 62742704 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
           Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 13.08.2020 Попельник О.Б. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу Харківської області Шинделем Володимиром Анатолійовичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 60266851. РПВУ не знайшла підстав для задоволення скарги та було прийнято рішення відмовити в задоволенні скарги.
          Результати голосування: «22» – 7, «проти» – 0, «утрималися» – 1.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 21.10.2020 Ляхова О.Б. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу Одеської області Щербаковим Юрієм Сергійовичем вимог чинного законодавства України під час виконання зведеного виконавчого провадження № 63419586 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 13.10.2020 Завістовської А.І. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Юхименко Ольгою Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 60318059 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Рішення прийнято одноголосно.

          5. Членами РПВУ розглянуто та обговорено заяву голови РПВР Київської області Говорова П.В. щодо проведення Ревізійною комісією перевірки майна та коштів РПВР Київської області за 2017-2020 рр.
          За результатами обговорення прийнято рішення відмовити в проведенні перевірки майна та коштів РПВР Київської області у зв’язку з відсутністю відповідних майна та коштів.
          Результати голосування: «за» – 1, «проти» – 8, «утрималися» – 14.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено заяву приватного виконавця Київської області Говорова П.В. та доданий до неї висновок Комітету з етики щодо порушення Говоровим П.В. Кодексу професійної етики приватного виконавця.
          За результатами обговорення прийнято рішення відмовити в направленні подання на Дисциплінарну комісію приватних виконавців щодо порушення Говоровим П.В. Кодексу професійної етики приватного виконавця.
          Результати голосування: «за» – 15, «проти» – 0, «утрималися» – 8.

          6. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про публікацію протоколів засідань Дисциплінарної комісії приватних виконавців на офіційному веб-сайті АПВУ.
За результатами обговорення прийнято рішення публікувати на постійній основі протоколи засідань Дисциплінарної комісії приватних виконавців на офіційному веб-сайті АПВУ.
          Рішення прийнято одноголосно.

          7. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про систематизацію дисциплінарної практики приватних виконавців Дисциплінарними уповноваженими АПВУ.
          За результатами обговорення прийнято рішення доручити систематизацію дисциплінарної практики приватних виконавців члену Дисциплінарної комісії приватних виконавців Соломку О.В. та Дисциплінарному уповноваженому Овчаренко О.М.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо різкого збільшення останнім часом кількості рішень Дисциплінарної комісії про притягнення до дисциплінарної відповідальності приватних виконавців у вигляді зупинення діяльності.
          За результатами обговорення прийнято рішення підготувати резолюцію РПВУ щодо недопущення згортання реформи виконання судових рішень та тиску на професію приватного виконавця шляхом надмірних дисциплінарних покарань, а також звернутися з нею до центральних органів державної влади, міжнародних партнерів та донорських організацій. Підготовку резолюції доручили заступнику Голови РПВУ Телявському А.М., члену Дисциплінарної комісії приватних виконавців Соломку О.В. та голові Секретаріату РПВУ Коліснику Д.В.
          Рішення прийнято одноголосно.

          8. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про затвердження Річного плану діяльності АПВУ на 2021 р.
          За результатами обговорення прийнято рішення перенести затвердження Річного плану діяльності АПВУ на 2021 р. на наступне засідання РПВУ у зв’язку з необхідністю врахування пропозицій членів РПВУ до проєкту Річного плану.
          Рішення прийнято одноголосно.

          9. Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання про проведення перевірки фінансової діяльності АПВУ протягом 2018-2020 рр.
          За результатами обговорення прийнято рішення доручити Ревізійній комісії протягом січня 2021 р. здійснити перевірку фінансової діяльності АПВУ протягом 2018-2020 рр. із залученням незалежної аудиторської компанії.
          Рішення прийнято одноголосно.