Рішення АПВУ
Дисциплінарна практика

Постанова КАС ВС від 10.01.2020

Колеги, продовжуємо знайомити вас з судовою практикою щодо відміни рішень Дисциплінарної комісії приватних виконавців.

«Кейс приватного виконавця Юрія Близнюкова»

  •  14 серпня 2018 року Дисциплінарна комісія приватних виконавців застосувала до Юрія Близнюкова дисциплінарне стягнення у вигляді зупинення діяльності приватного виконавця строком на три місяці.

  • Приватний виконавець не погодився з рішення Дисциплінарної комісії. Аргументи нашого колеги зводились до того, що: він не допускав порушень при виконанні рішення; відсутні підстави для повернення виконавчого документу чи відмови у відкритті виконавчого провадження; дисциплінарне провадження було відкрито за скаргою особи, яка не є стороною виконавчого провадження.


  •  9 листопада 2018 року Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Дисциплінарної комісії

  •  6 лютого 2019 року Другий апеляційний адміністративний суд визнав, що «що висновки Міністерства юстиції України щодо наявності підстав для застосування до позивача дисциплінарного стягнення не відповідають законодавству, у зв`язку з чим застосування до нього спірного дисциплінарного стягнення є протиправним, а тому таке рішення підлягає скасуванню».

  • 10 січня 2020 року Касаційний адміністративний суд Верховного суду погодився з висновками судів щодо протиправності оскарженого рішення.

З постановою КАС ВС від 10.01.2020 року  у справі № 2040/6763/18 можна ознайомитись за цим посиланням