Рішення АПВУ
Рішення РПВУ

Рішення РПВУ № 58 від 15.08.2023

Р І Ш Е Н Н Я № 58

Ради приватних виконавців України


15 серпня 2023 року
м. Київ

Проведено засідання Ради приватних виконавців України (далі – РПВУ), скликане Головою РПВУ та організоване у відповідності до Закону України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та п. 6.15 Статуту АПВУ.
У засіданні взяв участь 21 член РПВУ, а також додатково запрошені Дисциплінарний уповноважений АПВУ Нелюба С.А., голова Секретаріату РПВУ Коломойцев К.В.

За порядком денним Рада приватних виконавців України прийняла такі рішення:


1. Розглянувши і обговоривши лист приватного виконавця виконавчого округу Чернігівської області Приходька Ю.М. з пропозицією щодо вступу АПВУ до справи № 620/4633/23 на стороні приватного виконавця, вирішила забезпечити касаційне оскарження рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 10.05.2023 та постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 17.07.2023 у справі № 620/4633/23 про визнання протиправною та скасування постанови приватного виконавця Приходька Ю.М. про стягнення з боржника основної винагороди приватного виконавця, вступивши у справу на стороні приватного виконавця.

2. Розглянувши скаргу ТОВ «Укрсплав» від 02.02.2023, врахувавши висновки Комітету з етики та Дисциплінарного уповноваженого АПВУ щодо наявності або відсутності ознак дисциплінарного проступку (порушення кодексу професійної етики) у діях приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Білоконя М.В., вирішила задовольнити скаргу ТОВ «Укрсплав» від 02.02.2023 та направити подання до Дисциплінарної комісії приватних виконавців про притягнення Білоконя М.В. до дисциплінарної відповідальності за порушення добросовісної конкуренції.

Розглянувши скаргу Малінчік Л.В. від 09.02.2023, врахувавши висновки Комітету з етики та Дисциплінарного уповноваженого АПВУ щодо наявності або відсутності ознак дисциплінарного проступку (порушення кодексу професійної етики) у діях приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Чубарева О.О., вирішила задовольнити скаргу Малінчік Л.В. від 09.02.2023 та направити подання до Дисциплінарної комісії приватних виконавців про притягнення Чубарева О.О. до дисциплінарної відповідальності за фактичне самоусунення від виконання своїх обов’язків.

Розглянувши скаргу ТОВ «Вердикт Капітал» від 22.02.2023, врахувавши висновок Дисциплінарного уповноваженого АПВУ щодо наявності або відсутності ознак дисциплінарного проступку (порушення кодексу професійної етики) у діях приватного виконавця виконавчого округу Миколаївської області Куліченка Д.О., вирішила відмовити у задоволенні скарги ТОВ «Вердикт Капітал» від 22.02.2023.

Розглянувши скаргу Пасічника І.Ю. від 25.12.2022, врахувавши висновки Комітету з етики та Дисциплінарного уповноваженого АПВУ щодо наявності або відсутності ознак дисциплінарного проступку (порушення кодексу професійної етики) у діях приватного виконавця виконавчого округу Київської області Крегула І.І., вирішила відмовити у задоволенні скарги Пасічника І.Ю. від 25.12.2022.

Розглянувши скаргу Добродушенка А.В. від 12.12.2022, врахувавши висновок Комітету з етики щодо наявності або відсутності ознак порушення кодексу професійної етики у діях приватного виконавця виконавчого округу Харківської області Попляка В.В., вирішила задовольнити скаргу Добродушенка А.В. від 12.12.2022 та направити подання до Дисциплінарної комісії приватних виконавців про притягнення Попляка В.В. до дисциплінарної відповідальності за фактичне самоусунення від виконання своїх обов’язків.

Розглянувши скаргу ТОВ «НОВА-ПОСТАЧ» від 07.11.2022, врахувавши висновки Комітету з етики та Дисциплінарного уповноваженого АПВУ щодо наявності або відсутності ознак дисциплінарного проступку (порушення кодексу професійної етики) у діях приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Єфіменка Д.О., вирішила задовольнити скаргу ТОВ «НОВА-ПОСТАЧ» від 07.11.2022 та направити подання до Дисциплінарної комісії приватних виконавців про притягнення Єфіменка Д.О. до дисциплінарної відповідальності за прийняття до виконання «підробних виконавчих документів».

3. Розглянувши заяву приватного виконавця Одеської області Літвінішиної І.І. щодо відстрочення сплати членського внеску за друге півріччя 2023 р., вирішила задовольнити заяву Літвінішиної І.І. та надати їй відстрочку щодо сплати членського внеску за друге півріччя 2023 р. до 31 грудня 2023 року.

Розглянувши заяву приватного виконавця Одеської області Матвійчук Н.М. щодо звільнення від сплати членського внеску за друге півріччя 2023 року, вирішила відмовити в задоволенні заяви, однак надати Матвійчук Н.М. відстрочку щодо сплати членського внеску за друге півріччя 2023 р. до 31 грудня 2023 року.

Голова РПВУ
В.М. ЧЕПУРНИЙ