Рішення АПВУ
Рішення РПВУ

Рішення РПВУ № 52 від 02.02.2023

Р І Ш Е Н Н Я № 52

Ради приватних виконавців України


02 лютого 2023 року
м. Київ

Проведено засідання Ради приватних виконавців України (далі - РПВУ), скликане Головою РПВУ та організоване у відповідності до Закону України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та п. 6.15 Статуту АПВУ.
У засіданні взяли участь 22 члени РПВУ, а також додатково запрошені Голова Секретаріату РПВУ Коломойцев К.В., Голова Комітету з етики Лисенко С.О., члени Дисциплінарної комісії приватних виконавців Авторгов А.М., Верба О.Б., Дисциплінарний уповноважений Нелюба С.А.

За порядком денним Рада приватних виконавців України прийняла такі рішення:


1. Розглянувши і обговоривши проект позиції АПВУ щодо Проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення санкційної політики та підвищення ефективності управління державним, комунальним майном та арештованими активами» від 27.12.2022 № 8311, підготовлений Секретаріатом РПВУ, заслухавши думку членів РПВУ, вирішила затвердити позицію АПВУ щодо Проекту Закону № 8311, у якій, зокрема, наголосити на необхідності суттєво доопрацювати законопроект у частині реалізації арештованого майна у виконавчому провадженні до другого читання з урахуванням пропозицій Асоціації, а також напрацювань Робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та розробленого нею Проекту Закону «Про примусове виконання рішень» від 14.06.2021 № 5660.

2. Обговоривши висновки Комітету з етики щодо скарг на дії приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Єфіменка Д.О., представлені Головою Комітету Лисенком С.О., заслухавши позицію членів Дисциплінарної комісії приватних виконавців Авторгова А.М. і Верби О.Б., а також думку членів РПВУ, вирішила доручити Дисциплінарному уповноваженому Нелюбі С.А. на наступне засідання РПВУ надати висновок щодо наявності або відсутності ознак дисциплінарного проступку (порушення кодексу професійної етики) у діях приватного виконавця виконавця Єфіменка Д.О. (скарги ТОВ «МЛП-ЧАЙКА» від 12.10.2022, ТОВ «МЛП-Україна» від 12.10.2022, ТОВ «Версатайл Україна» від 07.10.2022, ТОВ «МЛП-БОРИСПІЛЬ» від 12.10.2022 щодо прийняття до виконання «підробних виконавчих документів» приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Єфіменка Д.О.).

3. Розглянувши повідомлення Сивокозова О.М. про складення ним повноважень заступника Голови РПВУ, враховуючи відсутність передбаченого Статутом АПВУ та Положенням про РПВУ порядку складання повноважень заступника голови РПВУ, вирішила прийняти до відома зазначене повідомлення Сивокозова О.М.

Розглянувши запит Сивокозова О.М. щодо надання протоколів засідань РПВУ (оригіналів для огляду та копій для вивчення), заслухавши думку членів РПВУ, вирішила надати Сивокозову О.М. копії протоколів засідань РПВУ починаючи з грудня 2020 року.

Розглянувши запит Сивокозова О.М. щодо надання доступу до матеріалів відеофіксації проведення засідань РПВУ через системи конференц-зв’язку та відеозаписів засідань РПВУ, починаючи з грудня 2020 р., враховуючи, що відеозапис засідань РПВУ не передбачений ні установчими документами АПВУ, ні Положенням про РПВУ, але фактично здійснюється для його службового використання, заслухавши думку членів РПВУ, вирішила надати Сивокозову О.М. доступ до всіх наявних у Секретаріаті відеозаписів засідань РПВУ, починаючи з грудня 2020 року, для приватного перегляду із застереженням щодо їх опублікування або використання з іншою метою.

Розглянувши заяви приватних виконавців, подані до РПВУ, враховуючи тривалу відсутність доступу до АСВП у приватних виконавців, офіс яких розташований (був розташований) у районі проведення бойових дій і на тимчасово окупованих російською федерацією територіях, а також враховуючи законодавчу заборону на відкриття виконавчих проваджень і заборону вжиття заходів примусового виконання рішень на таких територіях, з огляду на рішення РПВУ № 49 від 30.11.2022, яким встановлений порядок звільнення чи відстрочки від сплати членських внесків, вирішила звільнити від сплати членського внеску за перше півріччя 2023 року приватних виконавців:
Безмагоричних М.А. (Запорізька обл.)
Близнюков Ю.В. (Харківська обл.)
Підгірний О.С. (Харківська обл.)
Родін Г.В. (Харківська обл.)
Семендяєв О.С. (Харківська обл.)
Цимбал С.В. (Харківська обл.)

Голова РПВУ
В.М. ЧЕПУРНИЙ