Рішення АПВУ
Рішення РПВУ

Рішення РПВУ № 35 від 19.05.2021


          Проведено засідання Ради приватних виконавців України, скликане Головою Ради приватних виконавців України та організоване у відповідності до Закону України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та п. 6.15 Статуту АПВУ.
          У засіданні взяли участь 23 члени РПВУ.

          Присутні:
Чепурний Віталій Миколайович – Голова РПВУ, Виконавчий округ міста Києва
Телявський Анатолій Миколайович – заступник Голови РПВУ, Виконавчий округ міста Києва
Сивокозов Олександр Миколайович – заступник Голови РПВУ, Виконавчий округ Дніпропетровської області
Пиць Андрій Андрійович – секретар РПВУ, Виконавчий округ Львівської області
Банадига Володимир Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Хмельницької області
Баришніков Артем Дмитрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Миколаївської області
Витвицький Володимир Васильович – Голова РПВР, Виконавчий округ Івано-Франківської області
Вольф Олександр Леонідович – Голова РПВР, Виконавчий округ Житомирської області
Гречин Наталія Володимирівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Полтавської області
Говоров Пало Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Київської області
Закорко Вадим Вікторович – Голова РПВР, Виконавчий округ Сумської області
Золотарьова Тетяна Валентинівна – Голова РПВР, Виконавчий округ Кіровоградської області
Клехо Анатолій Євгенович – Голова РПВР, Виконавчий округ Волинської області
Коломієць Віталій Кирилович – Голова РПВР, Виконавчий округ Чернівецької області
Кондратюк Руслан Вікторович – Голова РПВР, Виконавчий округ Тернопільської області
Лисенко Юрій Олександрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Дніпропетровської області
Лукеча Олександр Васильович - Голова РПВР, Виконавчий округ Закарпатської області
Олійник Олег Іванович – Голова РПВР, Виконавчий округ Донецької області
Палігін Олександр Петрович – Голова РПВР, Виконавчий округ Чернігівської області
Парфьонов Георгій Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Одеської області
Поляков Олексій Володимирович – Голова РПВР, Виконавчий округ Вінницької області
Проценко Дмитро Юрійович – Голова РПВР, Виконавчий округ Запорізької області
Семендяєв Олександр Сергійович – Голова РПВР, Виконавчий округ Харківської області
          Додатково присутні: Голова Комітету з етики АПВУ Лисенко С.О., приватні виконавці Трофименко М.М., Ярмошевич Н.О.

За порядком денним прийнято наступні рішення:


          1. Про затвердження Плану діяльності АПВУ на 2021 р.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено проєкт Плану діяльності АПВУ на 2021 р., представлений Головою РПВУ Чепурним В.М.
          За результатами обговорення прийнято рішення затвердити План діяльності АПВУ на 2021 р.
          Рішення прийнято одноголосно.

          2. Розгляд проєкту звернення до Антимонопольного комітету України з приводу монополії ДП «НАІС».
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено проєкт звернення до Антимонопольного комітету України із заявою про порушення законодавства про захист економічної конкуренції стосовно монополії ДП «НАІС» у наданні послуг користування Автоматизованою системою виконавчого провадження.
          За результатами обговорення прийнято рішення звернутися із заявою до Антимонопольного комітету України про вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку ДП «НАІС» та Міністерства юстиції України.
          Рішення прийнято одноголосно.

          3. Розгляд концепції організації роботи секретаріату Ради приватних виконавців України.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено проєкт концепції організації роботи секретаріату Ради приватних виконавців України, представлений Головою РПВУ Чепурним В.М.
          За результатами обговорення прийнято рішення схвалити концепцію організації роботи секретаріату Ради приватних виконавців України.
          Результати голосування: «за» – 20, «проти» – 2, «утримався» – 1.

          4. Розгляд скарг та звернень учасників виконавчого провадження.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 17.12.2020 р. Бабича І. Ю. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу Полтавської області Гречин Наталією Володимирівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчих проваджень №№ 63253347, 63253995 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Результати голосування: «за» – 20, «проти» – 0, «утримався» – 2.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 21.01.2021 р. Валешинського М. І. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Єфіменком Денисом Олеговичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 63536203 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Результати голосування: «за» – 21, «проти» – 0, «утримався» – 2.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 28.01.2021 р. Пурія Р. П. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Мельниченком Костянтином Павловичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 60992663 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Результати голосування: «за» – 21, «проти» – 0, «утримався» – 2.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 09.02.2021 р. Знака В. М. стосовно порушення на його думку приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Телявським Анатолієм Миколайовичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 63042741 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Результати голосування: «за» – 21, «проти» – 0, «утримався» – 2.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено звернення від 23.02.2021 р. директора Департаменту ДВС Міністерства юстиції України Кисельова М. Є. стосовно порушення приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Юхименко Ольгою Леонідівною вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 63752423 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Результати голосування: «за» – 21, «проти» – 0, «утримався» – 2.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено скаргу від 09.03.2021 р. Леонтьєвої Л. І. стосовно порушення на її думку приватним виконавцем виконавчого округу Миколаївської області Куліченком Дмитром Олександровичем вимог чинного законодавства України під час виконання виконавчого провадження № 60071119 та з урахуванням висновку Комітету з етики приватних виконавців було прийнято рішення в задоволенні скарги відмовити.
          Результати голосування: «за» – 21, «проти» – 0, «утримався» – 2.

          5. Розгляд поведінки приватного виконавця Трофименка М.М. на предмет дотримання ним Кодексу професійної етики за відеоматеріалами, опублікованими 17.04.2021 р. у соціальній мережі Facebook.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено поведінку приватного виконавця Трофименка М.М. на предмет дотримання ним Кодексу професійної етики за відеоматеріалами, опублікованими 17.04.2021 р. у соціальній мережі Facebook.
          За результатами розгляду, з урахуванням нових матеріалів по даній справі, які надійшли до АПВУ, а також усних пояснень Трофименка М.М. під час засідання, було прийнято рішення відправити висновок Комітету з етики на доопрацювання та додатковий розгляд.
          Результати голосування: «за» – 17, «проти» – 3, «утримався» – 3.

          6. Розгляд звернення приватного виконавця Сивокозова О.М. та матеріалів проведеної перевірки на предмет наявності ознак порушення Кодексу професійної етики у діях приватного виконавця Телявського А.М.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено висновок Комітету з етики щодо наявності ознак порушення Кодексу професійної етики у діях приватного виконавця Телявського А.М.
          За результатами розгляду, з урахуванням позитивного висновку Комітету з етики про виявлені ознаки порушення Кодексу професійної етики, а також усних пояснень Телявського А.М. під час засідання, Головою РПВУ Чепурним В.М. поставлено на голосування питання про направлення до Дисциплінарної комісії приватних виконавців подання про притягнення Телявського А.М. до дисциплінарної відповідальності.
          За результатами голосування («за» – 3, «проти» – 15, «утримався» – 3) рішення не прийнято.

          7. Інше.
          Членами РПВУ розглянуто та обговорено проблемні питання, які виникають у приватних виконавців Бердара М.М. та Ярмошевич Н.О. в процесі здійснення заходів щодо припинення діяльності приватних виконавців Оніщенка Д.С. та Домецького О.І.
          За результатами обговорення прийнято рішення підготувати аналітичну довідку щодо вказаної проблематики та відправити відповідний запит на роз’яснення до Міністерства юстиції України.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо направлення до Міністерства юстиції України подання про поновлення діяльності приватного виконавця Мельника Р.І. у зв’язку зі сплатою ним заборгованості з оплати членських внесків до бюджету АПВУ.
          За результатами обговорення прийнято рішення направити до Міністерства юстиції України подання про поновлення діяльності приватного виконавця Мельника Р.І.
          Рішення прийнято одноголосно.

          Членами РПВУ розглянуто та обговорено питання щодо проведення відкритого засідання РПВУ, присвяченого діяльності членів Дисциплінарної комісії приватних виконавців, делегованих до складу Комісії від АПВУ.
          За результатами обговорення прийнято рішення провести відкрите засідання РПВУ із залученням членів Дисциплінарної комісії приватних виконавців від АПВУ для обговорення наявної дисциплінарної практики стосовно приватних виконавців.
          Рішення прийнято одноголосно.